zaterdag 30 juni 2012

haken met zelfgemaakte zphaghetti

Al eerder liet ik zien hoe ik mijn oude shirts gebruikte om zphaghetti te maken. Nu ben ik er mee gaan haken. Het resultaat is wat rommelig, maar ik vind het wel heel leuk!


het word een mand, maar ik moet nog wel wat shirts knippen voordat het zo ver is...eindresultaat komt nog een keer voorbij!

groetjes titi

dinsdag 26 juni 2012

patroon uiltje

Laatst verzon ik dit patroontje van een uil. Er zijn er al veel in omloop maar volgens mij nog niet met deze vleugeltjes van hartjes!


Hier het patroon voor de liefhebbers:

  • ro 1: 2 l, 6 v. in de 2de vanaf de haaknaald
  • ro 2: 2 v. in elke v. rondom (12 stkn)
  • ro 3: 1 v., 2 v. in volgende v. (18 stkn)
  • ro 4: 1 v. in volgende 2 v., 2 v. in volgende v. (24 stkn)
  • ro 5: 1 v. in volgende 3 v., 2 v. in volgende v. (30 stkn)
  • ro 6 t/m ro. 11: 30 v.
  • ro 12: 3 v. 1 minderen, 6 keer herhalen (24 stkn)
  • ro 13 t/m 18: 24 v.
Dan haak je eerst de ogen:
2 l, 6 v. in de 2de vanaf de haaknaald. Dit doe je 2 keer.

Naai de ogen op het lijf en naai er met zwart een puntje in. Borduur de snavel. Dan vul je het lichaam op en naai je de bovenkant dicht.

De vleugels:
4 l. in de vierde losse vanaf de naald:
  • 3 dubbelstokjes
  • 3 stokjes
  • 1 losse
  • 1 dubbelstokje
  • 1 losse
  • 3 stokjes
  • 3 dubbelstokjes
  • 2 losse
  • 1 halve vaste
Naai de hartjes op de uil met de puntjes naar de voorkant.
voor de voetjes haak je nog een hartje die je met de boogjes naar voren laat wijzen.
haak nog een ketting van 20 losse die je sluit met een halve vaste. Haal deze door het uiltje heen en knoop vast aan de onderkant.

Het patroon van het hartje komt van diana. Allemaal veel plezier met het patroon en als het onduidelijk is hoor ik het graag.

Groetjes titi

zondag 24 juni 2012

De catering!

Gisteren was het de grote dag van het feest van mijn ouders die 40 jaar getrouwd zijn. Ons cadeau was de verzorging van de catering. Vanaf donderdag werd er lekker gekookt door mijn zus en mij. De foto's zijn niet allerbest maar geven wel een indruk van het Italiaanse drie gangen buffet.






Alles ging goed, alleen hadden we veel te veel gemaakt....

Speciaal voor mijn tante het recept van 1 van de toetjes:

parfait di amaretti

4 personen:
- 75 gram witte basterdsuiker
- 4 eieren gesplitst
- 100 gram amarettikoekjes
- 2,5 dl slagroom
- 3 EL amaretto

Extra nodig: een cakeblik

  • de dooiers met 50 gram van de suiker in een kom kloppen boven een bak met kokend water (au bain marie) tot ze licht van kleur, dik en schuimig zijn.
  • 1/2 van de amaretti verkruimelen
  • slagroom stijf kloppen met de rest van de suiker
  • spatel de verkruimelde koekjes met de slagroom en de amaretto door het eimengsel
  • minstens 1 nacht in de diepvries
  • rest van de koekjes erover verkruimelen voor het opmaken.
Zelf bekleed ik de vorm altijd met huishoudfolie, zo haal je ze makkelijk weer uit de vorm.

Groetjes Titi



dinsdag 19 juni 2012

gesmoorde tomaten

Ik maakte gesmoorde tomaten van wel 2,5 kg tomaten! Dit is het resultaat:













Wel veel werk al die tomaten ontvellen en ontpitten maar het is voor het goede doel! Zaterdag geven mijn ouders een feest i.v.m. hun 40 jarige huwelijk en mijn zus en ik verzorgen de catering. Deze tomaten zullen een klein onderdeeltje worden van het Italiaanse buffet. Dus deze week niet veel haken maar wel heel veel koken!

Groetjes titi

zondag 17 juni 2012

In het zonnetje gezet!

De afgelopen dagen werd ik door 3 andere blogsters in het zonnetje gezet door het uitreiken van de:
Wat een eer zeg! Bedankt stinsleentjeluis en  klaartjenel!

Bij deze award horen wat regeltjes zoals een paar vragen beantwoordenen zelf ook 10 (!) blogs nomineren.Eerst de vragen en antwoorden:

1.Wat is je favoriete dier? 
parkiet! Heb lang parkietjes gehad en ik vind ze zo gezellig!  

2.Wat is je favoriete getal? 
28

3. Wat is je favoriete non-alcoholische drank? 
koffie, aanmaaklimonade en rivella

4.Facebook of twitter?
Ik vind het allebei niks! 

5.Wat is je passie? 
Het beginnen van een bed en breakfast of camping, moestuin, koken en natuurlijk creatief bezig zijn! Ik kan nog wel even door gaan...kort gezegd genieten van het leven!

6.Krijgen of geven?
Daar kan ik echt niet uit kiezen hoor, vind het allebei heel fijn!

7.Wat is je favoriete patroon?
Heb ik niet, probeer graag zoveel mogelijk patronen uit!

8.Wat is je favoriete dag van de week? 
Heb ik niet, door het onregelmatige werk hecht ik niet zoveel aan dagen. Maar de fijnste dagen van de week zijn toch altijd de vrije dagen!

9.Wat is je favoriete bloem?
pioenrozen, ik kan ook heel erg genieten van mooie bermen langs de weg. 

10.Wat is je favoriete land?
weer zo'n moeilijke vraag...ben gek op Spanje en zuid- Amerika. 


En wie nomineer ik:
Ik hou het bij deze blogs want deze lees ik graag dus ik het ook leuk om ze in het zonnetje te zetten!
Groetjes titi

vrijdag 15 juni 2012

Lief konijntje

Een lief konijntje, leuk om te haken. Het patroon vond ik bij garnstudio.

Groetjes titi

maandag 11 juni 2012

Mmmm aardbeienjam

Heerlijk toch huisgemaakte aardbeienjam! De aardbeien komen van de markt, helaas dragen mijn plantjes niet zo goed...



Groetjes Titi

vrijdag 8 juni 2012

schildpad

Met sinterklaas haakte ik voor mijn nichtje een schildpad uit het boek "superlieve figuurtjes zelf haken". Mijn neefje was ook erg enthousiast over de schildpad en zijn kleintjes. Nu heb ik er ook een voor hem gehaakt




Het blijft een leuke knuffel! De kleintjes en de eieren kan je "opbergen" in de mama-schildpad want deze is niet gevuld.

Groetjes titi

woensdag 6 juni 2012

nog een voor cadeau

Een leuk klein werkje om je zelfgemaakte jam/ chutney e.d tot een echt cadeau te maken, ik haakte er al eerder een, en zoals dat meestal bij mij werkt volgde er al snel nog een!

Dit keer eens niet met katoen.

Groetjes titi

zaterdag 2 juni 2012

bijzondere kruiden

Even neuzen bij het tuincentrum, altijd gevaarlijk....ik kwam allemaal bijzondere kruiden tegen, echt heel leuk. Ik nam een zoetkruid en een honingmeloensalie mee


Ze moeten nog even een goed plekje krijgen bij de rest van de kruiden. Van beide kan je thee zetten. Er zijn natuurlijk meerdere toepassingen zo kan je de bloemen van de honingmeloensalie ook eten. Ik ben heel benieuwd!

Groetjes titi

vrijdag 1 juni 2012

krentenbollen

Zoals het plan was heb ik krentenbollen gebakken! Ik heb dit recept gebruikt: http://kokenvoormijndochter.nl/2011/03/29/krentenbollen/. Wel moest ik best veel extra bloem toevoegen. Ik heb de abrikozen niet gebruikt, leek mij te zoet worden. En in plaats van kleine bollen maakte ik grotere.





Zien er goed uit toch? Zijn ook lekker, wel wat compact. Zal nog eens een ander recept uit gaan proberen. Ik heb ook een aantal bollen ingevroren om te kijken hoe dat gaat (en het waren er ook best wel veel...)Deze zijn zonder de broodbakmachine gemaakt en het is een eenvoudig recept.


Groetjes titi