zaterdag 31 mei 2014

Genieten, genieten, genieten

Heerlijk genieten van de tuin en alles wat ze te bieden heeft!


 Mooie bloemen












Heerlijke verse eieren in 3 formaten, normaal, kriel en kwarteleitjes
     
Verse kruidenthee met munt en melisse

En natuurlijk geniet ik volop van de moestuin en voor degene die even mee willen genieten hier een fotoupdate:
Aardbeien

De aardappels, dit jaar voor het eerst vroege en late gepoot, dit zijn de late
sugersnaps, hadden een hele moeilijke start want de slakken vonden ze erg lekker...nu beginnen ze goed te groeien
En heel veel pruimen in de boom, vorig jaar hadden we er een paar die al van de boom vielen voor ze echt plukbaar waren, ben benieuwd hoe het dit jaar zal gaan
prachtige kroppen sla waar we al een tijdje van kunnen genieten!
Tomaten die al goed in de bloei staan
snackkomkommers, ook de eerste al van kunnen oogsten




De eerste tayberries zijn zichtbaar, ben erg benieuwd hoe deze zullen smaken
rode kool


bonenstaken, weer een groot gevecht tegen de slakken...

En de eerste courgettebloemen

Nog even genieten van dit alles want maandag stap ik weer op de fiets, vakantie! 3 weken fietsen dit keer richting Denemarken. Dus een kleine pauze hier. 

Geniet van de mooie dag en alles om je heen

Liefs Titi



zondag 18 mei 2014

slinger met vogeltjes

Na de uilenslinger had ik de smaak te pakken. Een leuk cadeau dat redelijk snel klaar is.


Op een stukje karton met pakpapier ziet het er gelijk gezellig uit! Het patroon van het vogeltje vind je hier.

Fijne zonnige zondag allemaal

Groetjes Titi

zondag 11 mei 2014

Onkruidtaart

Het is groeizaam weer. Dat betekend dus dat alles lekker groeit in de tuin, dus ook het onkruid. Op de een of andere manier lijkt dat toch altijd stukken sneller te gaan dan de rest....
Vorig jaar was ik al begonnen met het eten van zevenblad. Ik maakte al pesto en een snack. Nu maakte ik er een plaattaart van.
Eerst flink wat zevenblad geplukt
Goed wassen natuurlijk. Toen een lenteui en knoflook aangezet in een ruime pan. Ook paprika erbij en daarna het zevenblad.
Op het laatste moment heb ik er nog een halve courgette door gedaan en goed op smaak gebracht met peper. Niet teveel zout want er komt nog feta bij.
Op een bakplaat eerst bakpapier en dan een grote plak bladerdeeg. Het mengsel er over verspreiden en dan feta erover heen. De randjes vouw ik altijd dubbel. 25 min in de oven en dan ziet de taart er zo uit;
En er staat nog veel meer...!

Fijne zondag

Groetjes Titi